perjantai 25. heinäkuuta 2014

Fiksu asuminen

Kuva: Minna Lindfors/ Meidän Harmoniaa
Perjantaina 29.8.2014 Roskalavapaviljongilla on Fiksun asumisen päivä. Kutsumme tapahtumaan mukaan asumisen ja eettisen kuluttamisen asiantuntijoita tuottamaan sisältöä ja ohjelmaa sekä osallistumaan vierailijoina tapahtumaan. 

Ohjelmassa on luvassa tietoa ja esityksiä yhteisöasumisesta, uuden median mahdollistamasta yhteisöllisyydestä, kierrätyssisustuksesta, huonekalujen entisöinnistä ja tuunauksesta sekä ekologisista pintamateriaaleista.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Bloggaajien ja sisustussuunnittelijoiden kirppis. Mukana kirppiksellä on ajankohtaisia ja kiinnostavia bloggaajia.

Paikkavaraukset:

Osallistuminen 20€




Lisätietoja löydät tapahtuman omalta sivulta

torstai 10. heinäkuuta 2014

Sängynaluskansa mukana Roskalavapaviljongilla

Satumaailma Sängynaluskansa on mukana Roskalavapaviljonki -kaupunkifestivaaleilla! Ylivilkku Virtanen ja Erimover liikuttavat kaikenikäistä yleisöä ja vetävät Sängynaluskansa-teemalla liikuntatuokioita.  

Tervetuloa Sängynaluskansan paviljonkitelttaan piirtämään ja värittämään! Samalla voit osallistua ilmaiseen arvontaan, jossa palkintoina CD-äänikirjoja. Ylivilkku Virtanen seikkailee alueella viihdyttämässä lapsia ja aikuisia. Piirustusteltassa puhumme suomen lisäksi englantia, espanjaa ja portugalia. 

Tule mukaan yhteisölliseen ilonpitoon!


Tarkemmat tiedot Sängynaluskansasta ja Ylivilkku Virtasen liikkeistä löydät täältä:  www.facebook.com/sangynaluskansa

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kattokruunuja jämämuovista


Roskalavapaviljongilla valmistetaan elokuussa kaupungin kaunistukseksi kattokruunuja jämämuovista: risoista leluista, pulloista ja niiden korkeista, keittiövälineistä, kadulta löytyneestä muovisälästä – ihan mistä vaan muovista. 


Muovi on vakava ja valtavan suuri haaste! Sitä on paljon aivan väärissä paikoissa – muun muassa valtavina pyörteinä valtamerissä. Siellä se jauhautuu yhä pienemmiksi palasiksi ja päätyy esimerkiksi kalojen ruoaksi. Itämerikään ei ole ilman omaa muovi- ja roskaongelmaa. Minä, Tikke Tuura, olen ollut keräämässä muovia Suomenlahden rannoilta ja tuon tuota muoviroinaa kattokruunujen materiaaliksi. Luvassa on muun muassa Suomenlinnan ja Pihlajasaaren uimarannoilta kerättyjä metrotyömaiden räjäytysten panoslankoja. – Miten ne ovat mahtaneet uimarannoille päätyä?

Paviljongintekijät ovat jo ottaneet varaslähdön ja alkaneet valmistaa koekappaleita inspiraatioksi paviljongin työpajoille.

Roskalavapaviljongin muoviset kattokruunut ovat silmäniloksi kaupunkilaisille, ja samalla ne muistuttavat muovin viisaasta käytöstä. Muoviin pätevät samat säännöt kuin kaikkeen muuhunkin kuluttamiseen: hanki laadukasta ja kestävää. Kattokruunujen materiaalit ovat juuri sitä päinvastaista: nopeasti rikkoutuvaa, hetken iloa, turhaketta... Jos muovista turhaketta kuitenkin on kertynyt kotisi nurkkiin, tuo huonon omantunnon roinasi meille ja tule kanssamme värkkäämään niistä silmäniloa elokuussa!