Yhteistyössä


Ajatuksen kestävästä kehityksestä pitäisi sisältyä luontevasti kaikkeen ihmisten toimintaan – ilman, että sitä joudutaan erikseen rummuttamaan, saati perustelemaan.


Jotta tätä tukevia toimintamalleja saadaan mahdollisimman nopeasti ja paljon käyttöön, yhteisiin talkoisiin pitää osallistua kaikilla tasoilla: yksilöinä, yrityksinä, yhdistyksinä ja muina yhteisöinä, kuntina ja valtiona.


Myös Roskalavapaviljonki-hankkeessamme kootaan eri tasoja yhteisen tekemisen äärelle.


Yhteistyökumppanit Paviljongilla

Bobles


K-Supermarket Postitalo


Måndag


RTV


 Stara


”Me Starassa teemme paljon työtä Helsingin hyväksi, jotta sinä viihtyisit täällä, sinun kaupungissasi. Me pidämme huolta kaupungin kaduista ja puistoista, korjaamme rakennuksia ja hoidamme luontoa. Istutamme puita ja pensaita, rakennamme pyöräteitä ja pidämme kaupunkia siistinä. Me pidämme stadista huolta kuin omastamme ja teemme sen rakkaudella, sillä olemme helsinkiläisten oma rakentamispalvelu. Pidetään yhdessä Stadista huolta.”

Sita

Vallila

YIT


OhjelmayhteistyössäAika parantaa on inhimillisen tuen ja välittämisen verkosto, joka tarjoaa tovitukea kanssakulkijoille. Jokainen meistä kohtaa elämässä vastoinkäymisiä. Elämäntilanteet vaihtelevat, ja välillä olemme auttajan, välillä avun vastaanottajan roolissa. Joskus avuksi tarvitaan myös lääkkeitä tai muita hoitoja, mutta kaiken toipumisen kulmakiviä ovat inhimillinen välittäminen ja aika. Aika parantaa toimii aikapankkiperiaatteella: rahaa ei käytetä, vaan maksuvälineenä on tovi. Aika parantaa ei ole perinteistä vapaaehtoistyötä tai hyväntekeväisyyttä, sillä vastavuoroisessa aikapankissa kaikki saavat ja antavat. Amoussou-Art - More Than Fire
Beniniläinen Victor Amoussou, Cotonoun katujen kasvatti, on itseoppinut taiteen monilahjakkuus. Kierrätysideologia ja beniniläiset juuret näkyvät hänen teoksissaan vahvasti. Leea Pienimäki-Amoussou on akateeminen tekstiilitaiteilija, joka löysi Afrikasta henkisen kotinsa. Taiteilijaparin taidot ja tietämys täydentävät toisiaan, Victorin sanoin: ”Yhdessä olemme enemmän kuin tuli”. Vuonna 2006 alkaneen yhteistyön tuloksena syntyy mm. kuvataidetta, installaatioita, kirjoituksia, valokuvia ja taidetyöpajoja, sekä käsintehtyjä batiikkikankaita, uniikkivaatteita, -sisustustuotteita ja koruja. Duo Natural Challenge on uusi, keväällä 2014 syntynyt yhteisölliseen musiikkiin erikoistunut yhtye. Sen jäsenet tutustuivat toisiinsa ystäviensä kautta. Helena Gruner on kasvanut Etelä-Amerikassa, ja tehnyt musiikkia lapsesta asti. Hän on soittanut elämänsä aikana monissa eri kokoonpanoissa useiden maiden kansallismusiikkia. Sari Laine on journalisti ja musiikinohjaaja. Hän on opiskellut musiikkiterapiaa mm. Eino Roiha -instituutissa sekä Sibelius Akatemiassa. Sari on työskennellyt muistisairaiden sekä muiden eritysryhmien kanssa. Hän on laulanut myös ortodoksista kirkkomusiikkia useita vuosia. Helenaa ja Saria yhdistää halu tuottaa iloa ihmisille sekä parantaa musiikin avulla vaikeassa asemassa olevien ihmisten elämänlaatua.Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) on kansalaisjärjestö, joka edistää oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista. Eetti ry herättää  keskustelua globaalin tuotannon ongelmista ja kannustaa yrityksiä vastuullisuuteen. Se tarjoaa mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoistoimintaan kehitysmaiden tuottajien ja työntekijöiden hyväksi.


Eveliina Lindell / Go Lightly
Go Lightly -blogissa ammattijärjestäjä Eveliina Lindell kirjoittaa lapsiperheiden arjesta ehtimisen, mahtumisen ja löytämisen näkökulmasta. Kirjoitusten punainen lanka on kestävyys - millä tähtäimellä päätöksiä teemme? Lainaammeko tulevaisuudesta vai elämmekö sellaista elämää, joka on kannattavaa myös pitkällä tähtäimellä? Käsittelyssä on niin tavaroiden raivaaminen kuin arjen ajanhallinta. Eveliina asuu Itä-Helsingissä 5- ja 1,5-vuotiaiden lasten sekä puolisonsa kanssa ja haaveilee oman yrityksen perustamisesta.
Erimover

Koko liikunta-ala on voimakkaassa murroksessa uusien liikuntamuotojen ja -konseptien rantautuessa Suomeen. Erimover vastaa tähän muutokseen 360°-konseptilla toimialasta poikkeavilla mahdollisuuksilla ja laajalla valikoimalla uusia lattia- ja vesiliikunnan ratkaisuja. 360° -konseptin voima lähtee rakkaudesta liikuntaan, veteen ja ennakkoluulottomaan yrittäjyyteen. Yhtiön toimintaa ohjaa halu tarjota hyvää oloa ja elämyksiä mahdollisimman laajasti, ikään, kuntoon tai taitotasoon katsomatta.


Hidastamo on hengähdyspaikka, jonka on tarkoitus avautua Helsinkiin syksyllä 2014. Hidastamossa voit rentoutua erilaisissa hoidoissa, päiväunilla, kehon ja mielen viikkotunneilla sekä kursseilla. Hidastajan uutiskirjeen voit tilata tästäHidastamoa luo Sanna Iranta yhteistyökumppaneiden kanssa. Sanna on elämää, luontoa ja hiljaisuutta rakastava hyvinvoinnin moniammattilainen: sosiologi, tanssinopettaja ja pian valmis aromaterapeutti. Sanna on perehtynyt erilaisiiin mindfulness-menetelmiin. Roskalavapaviljongin päiväuniteltassa 20.8. klo 12-12.30 Sanna ohjaa Yoga Nidra -harjoituksen, jossa keskitytään löytämään hyvää oloa kuluttamisen sijaan pelkästä olemisesta. Tervetuloa!
Helsingin kaupunginkirjastoHävikkiviikkoJaetaan-yhteisöKeskustakirjasto
Kierrätyskeskus - Kädentaitopalvelu Näprä
Korjaussarja-yhteisöPiSaMiRuohonjuuri
Ruohonjuuren hyväntuulinen fillaripartio tutustuttaa Roskalavapaviljongin liepeillä joka arkipäivä klo 15-17  kiinnostuneita makoisten maistiaisten siivittäminä luomutuotteiden herkulliseen maailmaan ja jakaa tietoa haettavissa olevista Ruohonjuuri-apurahoista ja Ruohonjuuri-palkinnosta. Kun näät Ruohonjuuri-fillarin, tule paikalle heittämään noppaa! Jos saat kuutosen, palkitsemme sinut lumoavalla luomupalkinnolla!


Sibiri BB Konate on burkinafasolainen tanssija-koreografi, joka asuu nykyisin Helsingissä. Sibirillä on nuoresta iästään huolimatta jo näyttävä ura afrikkalaisen- ja nykytanssin parissa: hän on työskennellyt mm. Carolyn Carlsonin (USA), Salia Sanoun ja Seydou Boron (Burkina Faso), Kettly Noëlin (Mali), Jean-Claude Gallottan (Ranska) sekä Mark Tompskinin (USA) kanssa. Lisäksi hänellä on Suomessa oma tanssiryhmä Thilé danse. Hänet tunnetaan myös opettajana niin kotimaassaan, kuin eri puolilla Eurooppaakin. Hänen tanssityylinsä on yhdistelmä huippukoreografioita ja persoonallista tyyliä.


Sisustusvalmennus LA


Solidaarisuussilmukat
Solidaarisuussilmukat on vapaamuotoinen verkosto, joka lahjoittaa neulomiaan tai virkkaamiaan käsitöitä Libanonin pakolaisleireissä tai muutoin köyhissä oloissa eläville, varsinkin  lapsille ja nuorille. Ryhmä kokoontuu neulomaan Helsingin eri kahviloissa noin kerran kuukaudessa. Tervetuloa mukaan!


Sängynaluskansa
Satumaailma Sängynaluskansa on mukana Roskalavapaviljongilla! Ylivilkku Virtanen ja Erimover liikuttavat kaikenikäistä yleisöä ja vetävät Sängynaluskansa-teemalla liikuntatuokioita.  Tervetuloa Sängynaluskansan paviljonkitelttaan piirtämään ja värittämään! Samalla voit osallistua ilmaiseen arvontaan, jossa palkintoina CD-äänikirjoja. Ylivilkku Virtanen seikkailee alueella viihdyttämässä lapsia ja aikuisia. Piirustusteltassa puhumme suomen lisäksi englantia, espanjaa ja portugalia. Tule mukaan yhteisölliseen ilonpitoon!"


Toukka ry


Vaaka ry
Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry on valtakunnallinen hyväntekeväisyys- ja vapaaehtoisjärjestö, joka avustaa pääasiassa lapsia ja lapsiperheitä niin kotimaassa kuin lähialueillakin. Vaaka ry on perustettu vuonna 2000. Nuoresta iästään huolimatta yhdistys on ehtinyt järjestää useita kymmeniä keräyksiä ja muita projekteja kädentaidoista kassikeräyksiin ja muihin tapahtumiin.


Vaatevallankumous (Fashion Revolution)
Vaatevallankumousta vietettiin ensimmäistä kertaa viime huhtikuussa lähes 70 maassa. Kymmenet tuhannet ihmiset pukivat päiväksi vaatteen päälleen nurinpäin ja kysyivät vaatemerkeiltä, kuka heidän vaatteensa on tehnyt. Vaatevallankumousta vietetään jälleen 24.4.2015. 


Uolevi's Blues on helsinkiläinen countrybluesin preerioille ja suomalaisen sielun suomaisemiin kiitävä bändi. Joustava kokoonpano on ketterä liikkeissään. Se ilmaantuu täsmällisen iskevästi paikalle juuri sinne missä tarvitaan hyvää ja tanssittavaa viihdettä, unohtamatta kuitenkaan elämän tragediaa tai komiikkaa. Bändissä soittaa sekä ammattilaisia että kokeneita harrastajia.


Urbaanit Asumismessut


9 Gatherings yhteisöMukana myös
Kiitoksemme


Reija Wihinen

Elina Männistö-Äimä

Mikko Kutvonen ja Pablo Riquelme